Csirke paprikamártásban

| Csirke paprikamártásban receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke paprikamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
2 db félbevágott, kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
100 dkg darabolt csirke
1 teáskanál őrölt oreganó
1 teáskanál
3 teáskanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
2 db hámozott, reszelt zöldalma
ízlés szerint chilipor

Elkészítés:

1. A félbevágott, kimagozott piros húsú paprikát bekenjük olajjal, és 12-15 percre a grillsütőbe tesszük, amíg a héja megfeketedik. Nedves konyharuhával letakarjuk (1. kép), megvárjuk, míg kihűl, és lehúzzuk a héját. A paprika húsát turmixoljuk, majd félretesszük.

2. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a csirkedarabokat közepes tűzön, kisebb adagokban, kb. 5 perc alatt aranypirosra sütjük. Sütés közben egyszer megforgatjuk (2. kép). Nedvszívó papírra szedjük, a zsiradékot lecsepegtetjük.

3. A hagymát, a fokhagymát, a reszelt almát és az oreganót a serpenyőbe tesszük (3. kép), és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk az áttört paradicsomot, a paprikapürét, a sárga paprikaszeleteket, és további 2 percig keverjük (4. kép). A kisült csirkét is a lábosba tesszük, az egészet felforraljuk, majd takarékon, fedő nélkül 40 percig főzzük. Akkor jó, ha a csirkehús teljesen megpuhult és a folyadék jó része elpárolgott. Ízlés szerint chilivel fűszerezzük, és meleg tortillával tálaljuk.

Csirke paprikamártásban Csirke paprikamártásban Csirke paprikamártásban Csirke paprikamártásban
A piros kaliforniai paprika grillezésével jellegzetes, füstös ízt kap a húsa. Akkor jó, ha a külső héja fekete és hólyagos lett.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirke paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2008 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Csirke paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
recepttár