Pekándiós-juharszirupos puding

| , Pekándiós gőzpuding receptek
Adag: 1 pudingforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl juharszirup
20 dkg sótlan vaj
4 db kissé felvert tojás
20 dkg durvára tört pekándió
1 ¾ dl tej
1 db citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliaesszencia
37 és fél dkg átszitált finomliszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a vaníliát.

2. Elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a pekándió háromnegyedével, a fahéjjal meg a citromhéjjal, és a tejjel váltogatva kanalanként a cukros masszához keverjük.

3. Kikenünk egy 2,25 literes pudingformát, az alját kibéleljük kör alakú sütőpapírral.

A juharszirup háromnegyedét a formába öntjük, és rászórjuk a maradék pekándiót. Beleöntjük a pudingkeveréket, a tetejére pedig a maradék juharszirupot.

4. A tálat alufóliával lefedjük, és egy nagy sütőtálba helyezzük. Annyi vizet öntünk alá, hogy a pudingforma feléig érjen. Süssük 120 percen át, amíg a beleszúrt tűre nem tapad már tészta. Nagy tányérra fordítjuk. Fagylalttal, tejszínnel kínálhatjuk.

Pekándiós-juharszirupos puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Pekándiós-juharszirupos puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista