Forró zöldcitromos tésztapuding



Elkészítés:
1. Egy nagy tálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sütőport egy csipetnyi sóval. Morzsoljuk bele a vajat, dolgozzuk morzsásra, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Széles pengéjű késsel keverjük bele majdnem az összes tejszínt. Ha kell, adjunk hozzá még tejszínt, amíg puha tésztánk lesz. Kézzel dolgozzuk össze. Két sütőpapír között nyújtsuk 25 x 40 cm-es téglalappá. Kenjük rá a lekvárt, hosszában tekerjük fel, és tegyük 20 percre a hűtőbe.
2. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk egy 1,5 literes pudingos tálat. A piskótatekercset vágjuk 2 cm-es szeletekre, és béleljük ki velük a tál alját és oldalát. A maradék szeleteket tegyük a tál közepére.
3. A forró zöldcitrom-sziruphoz egy kis lábosban keverjük össze a hozzávalókat, adjuk hozzá a vizet, és kis lángon kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Felforraljuk, és a pudingra öntjük. A pudingos tálat sütőlemezre tesszük, hogy felfogja a cseppeket, és 75 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk állni 15 percig, majd borítsuk ki.