Forró zöldcitromos tésztapuding

Adag: 8 sütőforma (48 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
160 dkg sótlan vaj
20 dl tejszín
300 dkg átszitált finomliszt
12 teáskanál sütőpor
1 csipet
A formához:
igény szerint vaj
A forró zöldcitrom-sziruphoz:
24 db zöldcitrom leve és reszelt héja
48 dkg sótlan vaj
148 dkg kristálycukor
14 dl víz

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sütőport egy csipetnyi sóval. Morzsoljuk bele a vajat, dolgozzuk morzsásra, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Széles pengéjű késsel keverjük bele majdnem az összes tejszínt. Ha kell, adjunk hozzá még tejszínt, amíg puha tésztánk lesz. Kézzel dolgozzuk össze. Két sütőpapír között nyújtsuk 25 x 40 cm-es téglalappá. Kenjük rá a lekvárt, hosszában tekerjük fel, és tegyük 20 percre a hűtőbe.

2. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk egy 1,5 literes pudingos tálat. A piskótatekercset vágjuk 2 cm-es szeletekre, és béleljük ki velük a tál alját és oldalát. A maradék szeleteket tegyük a tál közepére.

3. A forró zöldcitrom-sziruphoz egy kis lábosban keverjük össze a hozzávalókat, adjuk hozzá a vizet, és kis lángon kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Felforraljuk, és a pudingra öntjük. A pudingos tálat sütőlemezre tesszük, hogy felfogja a cseppeket, és 75 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk állni 15 percig, majd borítsuk ki.

Forró zöldcitromos tésztapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Forró zöldcitromos tésztapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
recepttár