Ricottapuding málnával



Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). Egy kis tálban keverjük fehéredésig a tojássárgáját és a cukrot. Öntsük át egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a ricottát, a pisztáciát, a citromhéjat, a citromlét, és alaposan keverjük össze.
2. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Keverjük bele a vaníliás cukrot, majd óvatosan forgassuk bele a ricottás krémbe.
3. Vékonyan vajazzunk ki négy 2,5 dl-es formát. A málnát osszuk szét a formákba, és kanalazzuk a tetejére a ricottás krémet. Tegyük a formákat tepsire, és süssük a krémet 20-25 percig, amíg megduzzad, és a teteje enyhén megpirul. Porcukorral meghintve azonnal kínáljuk.