Ricottapuding málnával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottapuding málnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg málna
4 db szétválasztott tojás
35 dkg ricotta
12 és fél dkg kristálycukor
3 és fél dkg finomra aprított pisztácia
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál vaníliás cukor
A díszítéshez:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). Egy kis tálban keverjük fehéredésig a tojássárgáját és a cukrot. Öntsük át egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a ricottát, a pisztáciát, a citromhéjat, a citromlét, és alaposan keverjük össze.

2. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Keverjük bele a vaníliás cukrot, majd óvatosan forgassuk bele a ricottás krémbe.

3. Vékonyan vajazzunk ki négy 2,5 dl-es formát. A málnát osszuk szét a formákba, és kanalazzuk a tetejére a ricottás krémet. Tegyük a formákat tepsire, és süssük a krémet 20-25 percig, amíg megduzzad, és a teteje enyhén megpirul. Porcukorral meghintve azonnal kínáljuk.

Vaníliás cukrot készen is vehetünk, de magunk is elkészíthetjük. A vaníliarudat hosszában vágjuk ketté, és tegyük a cukorral együtt jól záródó üvegbe (kb. 1 kg kristálycukorhoz elég). Hagyjuk állni legalább 4 napig.
Ricottapuding málnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Ricottapuding málnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista