Darapuding

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Darapuding
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
9 dkg búzadara
2 db tojás
¼ teáskanál vaníliaesszencia
2 evőkanál darált mandula
4 dkg sótlan vaj
4 evőkanál kristálycukor
A díszítéshez:
5 dkg blansírozott mandula

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy lábosban csomómentesre keverjük a darát, a tejet és 3 evőkanál cukrot, és felforraljuk. Kis lángon, állandó kevergetés mellett 10 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor megfőtt (a daraszemek üvegesek lesznek), hozzáadjuk a vajat, a darált mandulát, a vaníliaeszenciát és a tojást. Alaposan keverjük össze.

2. A tésztát öntsük hat 1,25 dl-es pudingformába, szórjuk meg a maradék cukorral, és a sütőben süssük 15 percig, amíg aranybarnára pirul. Amikor elkészült, forró fémnyárssal készítsünk mintát a tetejére. (A nyársat gázláng felett vagy forró platnin forrósítsuk fel, majd nyomjuk a puding tetejére. Ismételjük, amíg megkapjuk a kívánt mintát.)

3. A tálaláshoz pirítsuk aranybarnára a hámozott mandulát, vágjuk finomra, és szórjuk meg vele a desszertet.

Darapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2362 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Darapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj