Mandulás puding narancssziruppal



Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). Vékonyan kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű koszorú formát. Az alját béleljük ki sütőpapírral.
2. Elektromos habverővel keverjük habosra és krémesre a vajat a cukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Adjuk hozzá a narancshéjat.
3. Öntsük egy nagy tálba. Fémkanállal felváltva forgassuk bele a mandulát, a narancslét és a búzadarát. Keverjük teljesen simára. Kanalazzuk a formába, és simítsuk el a tetejét. Süssük 40 percig, vagy amíg a beleszúrt tűre már nem ragad tészta.
4. A sziruphoz egy kis lábosban keverjük el a narancslevet a cukorral. Kis lángon kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
5. A meleg szirup felét öntsük a formában lévő meleg tésztára. Hagyjuk állni 3 percig, majd borítsuk egy süteményestálra. A maradék sziruppal kenjük meg, és hagyjuk kihűlni. A közepét töltsük meg áfonyával, majd szórjuk meg porcukorral. Tejszínnel kínálhatjuk.