Mandulás puding narancssziruppal

Adag: 1 sütőforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl narancslé
3 teáskanál finomra reszelt narancshéj
12 és fél dkg búzadara
2 db kissé felvert tojás
18 és fél dkg kristálycukor
12 és fél dkg sótlan vaj
A díszítéshez:
25 dkg áfonya
ízlés szerint zsíros tejszín
ízlés szerint porcukor
A formához:
igény szerint olvasztott vaj
vagy
igény szerint olaj
A sziruphoz:
2 és fél dl narancslé
12 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). Vékonyan kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű koszorú formát. Az alját béleljük ki sütőpapírral.

2. Elektromos habverővel keverjük habosra és krémesre a vajat a cukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Adjuk hozzá a narancshéjat.

3. Öntsük egy nagy tálba. Fémkanállal felváltva forgassuk bele a mandulát, a narancslét és a búzadarát. Keverjük teljesen simára. Kanalazzuk a formába, és simítsuk el a tetejét. Süssük 40 percig, vagy amíg a beleszúrt tűre már nem ragad tészta.

4. A sziruphoz egy kis lábosban keverjük el a narancslevet a cukorral. Kis lángon kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.

5. A meleg szirup felét öntsük a formában lévő meleg tésztára. Hagyjuk állni 3 percig, majd borítsuk egy süteményestálra. A maradék sziruppal kenjük meg, és hagyjuk kihűlni. A közepét töltsük meg áfonyával, majd szórjuk meg porcukorral. Tejszínnel kínálhatjuk.

Mandulás puding narancssziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1241 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Mandulás puding narancssziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
facebook