Éva pudingja

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg alma
12 és fél dkg sótlan vaj
1 és ¼ dl tej
1 teáskanál sütőpor
18 és fél dkg finomliszt
2 evőkanál kristálycukor
12 és fél dkg kristálycukor
2 db tojás
1 teáskanál vaníliaesszencia
A formához:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk egy mély, 1,5 literes hőálló tálat.

2. Az alma magházát kivágjuk, a gyümölcsöt meghámozzuk, és vastag cikkekre vágyuk. Az almát a 2 evőkanál cukorral és 1 evőkanál vízzel egy lábosba tesszük. Lefedjük, és közepes lángon 12 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul, de még nem esik szét. Szűrőkanállal a hőálló tálba kanalazzuk. Hagyjuk kihűlni.

3. Elektronos habverővel fehéredésig keverjük a vajat és a cukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük. A vaníliaeszenciát a tejbe keverjük. Egy nagy fémkanállal hol a cukros vajat, hol a tejet keverjük a liszthez.

4. A keveréket az almákra kanalazzuk, és a tetejét lesimítjuk. 40-45 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Éva pudingja
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Kép nélkül
Éva pudingja
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj