Cseresznyés cobbler

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés cobbler
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
33 és ⅓ dkg cseresznyebefőtt
vagy
33 és ⅓ dkg kimagozott, friss cseresznye
12 és ⅓ dkg finomliszt
1 és ⅓ teáskanál sütőpor
1 csipet
3 és ⅓ dkg hideg, kockára vágott vaj
3 és ⅓ dkg demerara cukor
1 dl tejszín
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban, közepes lángon 5 percig főzzük a cseresznyét 0,5 dl vízben, amíg a gyümölcs puhulni kezd. Adjuk hozzá a cukrot, és öntsük át egy 1 literes hőálló tálba. Hagyjuk kihűlni. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gáz 6. fokozat).

2. A lisztet a sütőporral és egy kis sóval egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a demerara cukrot, és az ujjunkkal finom morzsásra dolgozzuk. Beleöntjük a tejszínt, és alaposan összekeverjük - kenhető tésztát kell kapnunk.

3. A megfőtt cseresznyére kanalanként ráhalmozzuk a tésztát. Az egyes adagok közt kis rést hagyunk. A sütőben sütjük 25 percig, amíg a tészta megemelkedik és ropogós lesz. Tejszínnel vagy tejszínhabbal kínálhatjuk.

Cseresznyés cobbler
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Cseresznyés cobbler
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj