Cseresznyés cobbler



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban, közepes lángon 5 percig főzzük a cseresznyét 0,5 dl vízben, amíg a gyümölcs puhulni kezd. Adjuk hozzá a cukrot, és öntsük át egy 1 literes hőálló tálba. Hagyjuk kihűlni. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gáz 6. fokozat).
2. A lisztet a sütőporral és egy kis sóval egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a demerara cukrot, és az ujjunkkal finom morzsásra dolgozzuk. Beleöntjük a tejszínt, és alaposan összekeverjük - kenhető tésztát kell kapnunk.
3. A megfőtt cseresznyére kanalanként ráhalmozzuk a tésztát. Az egyes adagok közt kis rést hagyunk. A sütőben sütjük 25 percig, amíg a tészta megemelkedik és ropogós lesz. Tejszínnel vagy tejszínhabbal kínálhatjuk.