Rácsos pite

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rácsos pite
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fényezéshez:
1 db kissé felvert tojás
A formához:
igény szerint olvasztott vaj
vagy
igény szerint olaj
A töltelékhez:
35 dkg juharszirup
vagy
35 dkg aranyszirup
14 dkg friss zsemlemorzsa
½ teáskanál őrölt gyömbér
2 és fél dkg sótlan vaj
Az omlós tésztához:
9 dkg hideg, darabolt vaj
2 evőkanál hideg víz
15 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba. Ujjheggyel morzsoljuk bele a darabolt vajat, és gyors ujjmozdulatokkal dolgozzuk morzsásra a tésztát. Adjuk hozzá majdnem az összes vizet, és gyúrjuk össze. Ha kell, adjunk hozzá még vizet. Borítsuk vékonyan lisztezett deszkára, és formáljuk cipóvá. Folpackba csomagolva tegyük 20 percre a hűtőbe.

2. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vékonyan kenjünk ki olajjal vagy olvasztott vajjal. Nyújtsuk akkorára a tésztát, hogy befedje a forma alját és oldalát (hagyjunk rá 4 cm-t). Béleljük ki vele a formát, derelyeszaggatóval vágjuk le a felesleget. A levágott tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk 20 x 10 cm-es téglalappá. Egy éles késsel vagy derelyeszaggatóval vágjunk 1 cm széles csíkokat. A tésztával kibélelt formát és a csíkokat folpackba csomagolva tegyük 20 percre a hűtőbe.

3. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). Egy lábosban keverjük el a szirupot, a vajat és a gyömbért. Kis lángon melegítsük, amíg a vaj felolvad. Keverjük bele a zsemlemorzsát. A keveréket öntsük a tésztára. A tésztacsíkokat rács alakban tegyük a pite tetejére. Középről indulva kifelé haladjunk. A rácsot kenjük meg a felvert tojással. Süssük 30 percig, amíg a tészta aranybarnára pirul. Melegen vagy szobahőmérsékleten kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, és fagylalttal vagy tejszínnel kínálhatjuk.

Rácsos pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Rácsos pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
vegetáriánus ételek