Ausztrál új-zélandi almatorta

| Zabpelyhes almatorta receptek , Juharszirupos almatorta receptek
Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
40 dkg almabefőtt
12 és fél dkg hengerelt zabpehely
10 dkg sótlan vaj
6 dkg finomliszt
2 evőkanál juharszirup
vagy
2 evőkanál aranyszirup
Az omlós tésztához:
7 és fél dkg hideg, darabolt vaj
1 evőkanál hideg víz
1 db kissé felvert tojássárgája
12 és fél dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). A lisztet szitáljuk egy nagy tálba. Ujjheggyel morzsoljuk bele a sótlan vajat, és gyors ujjmozdulatokkal dolgozzuk morzsásra a tésztát. Keverjük bele a tojássárgáját és a vizet. Gyúrjuk kemény tésztává, ha kell adjunk még hozzá folyadékot. Borítsuk vékonyan lisztezett deszkára, és formáljuk cipóvá. Kicsit lelapogatva, becsomagolva legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.

2. Sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy befedje egy 20 cm átmérőjű lapos tortaforma alját és oldalát. A tésztát sütőpapírral takarjuk le, a papírra egyenletesen szórjunk sütőgolyókat, szárazbabot vagy nyers rizst. Süssük 10 percig, majd süssük további 5 percig. Tegyük félre hűlni.

3. A töltelékhez egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a kristálycukrot, szitáljuk bele a lisztet, és készítsünk mélyedést a közepére. Egy kis lábosban keverjük ki a vajat a sziruppal. Kis lángon kevergessük, amíg a vaj megolvad, majd adjuk a száraz keverékhez. Alaposan keverjük össze.

4. Az almát egyenletesen terítsük a tésztára. A zabpelyhes keveréket kanalazzuk a tetejére, és egy kanál hátával simítsuk le. Süssük 30 percig, amíg aranybarna lesz. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd szeletelve kínáljuk.

Ausztrál új-zélandi almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2206 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Ausztrál új-zélandi almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
tippek, fortélyok