Fűszeres csirkemell
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A fokhagymát, a szegfűborsot, a chilit, a római köményt, a koriandert és a bort turmixgépbe tesszük (1. kép), és 1-2 percig keverve simára turmixoljuk, majd félretesszük.
2. A csirkehúst közepes méretű tálba tesszük, és ráöntjük a fűszerkeveréket (2. kép). Lefedjük, és a hűtőszekrényben 240 percen át pácoljuk.
3. A vajat vagy olajat nagy lábosban felforrósítjuk, a csirkéről lecsepegtetjük a páclevet, és besózzuk. Kisebb adagokban, közepes tűzön 5-7 perc alatt puhára sütjük (3. kép), közben egyszer megfordítjuk (4. kép). Friss zöldséggel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A szegfűborsot jamaikai borsnak is nevezik, mivel a legtöbb szegfűbors innen származik. A szegfűbors az Amerika trópusi részein honos fa szárított termése. Íze olyan, mintha több fűszer keverékéből készült volna.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.