Olajban sült burgonya

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Olajban sült burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg vaj
50 dkg burgonya
3 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, és 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Felhasználásig hideg vízbe rakjuk.

2. A burgonyát konyharuhával leitatjuk, hogy a keményítőt ledörzsöljük róla, és a sütés során ne ragadjon.

3. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a leitatott krumplit időnként pecsenyelapáttal megforgatva 10-15 percig sütjük benne, majd szűrőbe töltve lecsepegtetjük. Az olajat a serpenyőből kiöntjük.

4. A vajat ugyanebben a serpenyőben felolvasztjuk, és a burgonyát újból átsütjük benne. Megsózva, megborsozva tálaljuk.

Ezt a burgonyaköretet még a kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik.
Olajban sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Olajban sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
hírlevél