Olajban sült burgonya
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, és 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Felhasználásig hideg vízbe rakjuk.
2. A burgonyát konyharuhával leitatjuk, hogy a keményítőt ledörzsöljük róla, és a sütés során ne ragadjon.
3. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a leitatott krumplit időnként pecsenyelapáttal megforgatva 10-15 percig sütjük benne, majd szűrőbe töltve lecsepegtetjük. Az olajat a serpenyőből kiöntjük.
4. A vajat ugyanebben a serpenyőben felolvasztjuk, és a burgonyát újból átsütjük benne. Megsózva, megborsozva tálaljuk.
Ezt a burgonyaköretet még a kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik.