Bárányegytál

Hot pot

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Bárányegytál
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db héj nélküli osztriga
6 szelet 2 cm vastag báránylapocka
6 db lehártyázott bárányvese
100 dkg burgonya
5 dl víz
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
25 dkg csiperkegomba
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vesét félbevágjuk, minden fehér részt kiszedünk belőle, és a gombával együtt felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk.

2. A sütőt 175 C-fokra előmelegítjük. Egy tűzálló edényt kizsírozunk, és a burgonyaszeletek egyharmadát elrendezzük az alján. Erre három szelet bárányhúst helyezünk, sóval és borssal fűszerezzük. Aztán rátesszük a vese, a gomba és a hagyma felét, valamint három osztrigát. A burgonya harmadával lefedjük, rárakjuk a maradék három bárányszeletet, megfűszerezzük. A maradék vesét, gombát, hagymát és osztrigát ráhelyezzük, és a maradék burgonyával befedjük, ráöntjük a vizet, és a burgonya tetején szétosztjuk a vajdarabkákat.

3. Lefedjük, és az előmelegített sütőben 90 percen át sütjük. Majd levesszük a fedőt, és további 30 percig sütjük, amíg a krumpli megbarnul. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Bárányegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Bárányegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter