Fűszeres búzamuffin
fűszeres muffin



Elkészítés:
1. Egy 6 részes muffinsütő mélyedéseit olajjal vékonyan kikenjük.
2. A finomlisztet a sütőporral nagy keverőtálba szitáljuk. Villával alaposan belekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet és a szegfűborsot. Az olajat beleöntjük, és kézzel összedolgozzuk vele.
3. Egy másik tálban a tojást az íróval, a narancslével és a narancshéjjal elkeverjük, majd a lisztes keverék közepére öntjük, és fémkanállal összeforgatjuk, de nem vegyítjük el túlságosan, hogy kissé darabos maradjon.
4. A forma mélyedéseit kb. kétharmadukig megtöltjük a tésztával. 160 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem ragad tészta. A sütőből kivéve rácsra tesszük, megkenjük a (lehetőleg alacsony cukortartalmú) lekvárral, és hűlni hagyjuk.
5. A töltelékhez a krémes joghurtot elkeverjük a (lehetőleg alacsony cukortartalmú) lekvárral és a narancshéjjal. A még meleg muffinokat keresztben kettévágjuk, majd megtöltjük a joghurttal és a málnával.