Csokoládés túróparfé málnaöntettel
Csokoládés coeurs á la créme



Elkészítés:
1. Nyolc kis formát gézzel kibélelünk. A ricottát szitán áttörjük. A hozzáadott porcukorral, tejszínnel és vaníliaaromával alaposan kikeverjük. A reszelt csokoládét elvegyítjük benne. A tojásfehérjéket egy másik, tiszta tálban kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a ricottakrémbe.
2. A keveréket az előkészített formákba adagoljuk, tálcán a hűtőbe tesszük őket, és 8 órán vagy egy éjszakán át hűtjük - ezalatt a géz magába szívja a folyadék nagy részét.
3. Az öntethez a málnát összeturmixoljuk. A gyümölcspépet átszűrjük egy tálba, és ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá porcukrot. A málnaöntetet a desszerttányérra kiborított édesség köré locsoljuk. A kis halmokat friss eper- és málnaszemekkel díszítjük.