Csokoládés túróparfé málnaöntettel

Csokoládés coeurs á la créme

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés túróparfé málnaöntettel
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg ricotta
1 teáskanál vaníliaaroma
3 dl zsíros tejszín
6 dkg átszitált porcukor
A díszítéshez:
igény szerint friss málna
igény szerint friss, félbevágott eper
Az öntethez:
25 dkg friss málna
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Nyolc kis formát gézzel kibélelünk. A ricottát szitán áttörjük. A hozzáadott porcukorral, tejszínnel és vaníliaaromával alaposan kikeverjük. A reszelt csokoládét elvegyítjük benne. A tojásfehérjéket egy másik, tiszta tálban kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a ricottakrémbe.

2. A keveréket az előkészített formákba adagoljuk, tálcán a hűtőbe tesszük őket, és 8 órán vagy egy éjszakán át hűtjük - ezalatt a géz magába szívja a folyadék nagy részét.

3. Az öntethez a málnát összeturmixoljuk. A gyümölcspépet átszűrjük egy tálba, és ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá porcukrot. A málnaöntetet a desszerttányérra kiborított édesség köré locsoljuk. A kis halmokat friss eper- és málnaszemekkel díszítjük.

Csokoládés túróparfé málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládés túróparfé málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
van itthon