Báránysült provence-i módon

Provence-i báránysült

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Báránysült provence-i módon
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kicsontozott báránycomb
A díszítéshez:
néhány ág friss rozmaring
néhány szál friss kakukkfű
A kenegetéshez:
igény szerint olívaolaj
A pácléhez:
1 maréknyi friss rozmaring
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagyobb gerezd apróra vágott fokhagyma
1 üveg testes vörösbor
néhány ág friss kakukkfű
A tapenade-hoz:
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
4 db konzerv szardellafilé
2 evőkanál apróra vágott dióbél
1 nagyobb gerezd fokhagyma
25 dkg sós lében eltett, kimagozott fekete olívabogyó
ízlés szerint bors
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. A bárányt vágódeszkára tesszük. A kést majdnem vízszintesen, fektetve tartva becsúsztatjuk a csont helyére, az egyik oldalán szétvágjuk, így a hús laposan szétteríthető lesz. Nagy, nem fémből készült tálba tesszük a páclé hozzávalóival. Műanyag fóliával lefedjük, és 24 órát pácoljuk a hűtőben. Közben többször megforgatjuk.

2. A tapenade-hoz turmixgépben összekeverjük a lecsepegtetett olajbogyót, a fokhagymát, a diót és a szintén lecsepegtetett szardellát. Közben apránként hozzáöntjük az olívaolajat. A citromlével és borssal ízesítjük. Mélytányérba öntjük, lefedjük, és hűlni hagyjuk.

3. Kivesszük a húst a pácból, és szárazra itatjuk. Szétterítjük, és 2-3 hosszú fémnyársat beleszúrunk, így akkor is lapos marad, amikor sütjük. Mindkét oldalát bekenjük az olajbogyókrémmel.

4. A grillrácsot bekenjük olajjal. Rátesszük a húst, és 10 cm-rel a forró szén fölött 5 percig sütjük. Megfordítjuk, és még 5 percig sütjük. Még kétszer megfordítjuk 5 percenként. Ha a hús szenesedni kezdene, tegyük feljebb a rácsot - 20-25 perc alatt a húsnak közepesen át kell sülnie.

5. A megsült bárányhúst levesszük a tűzről, és 10 percig pihentetjük. Vékony szeletekre vágjuk, és rozmaringgal, kakukkfűvel díszítjük.

Báránysült provence-i módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1997 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Báránysült provence-i módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
bevásárlólista