Pestós linguine

Pestós finommetélt

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 3 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pestós linguine
Eljárások: főzés, szűrés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pesto szósz
50 dkg linguine
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba, és melegen tartjuk.

2. A mártást egyenletesen eloszlatva a meleg tésztához keverjük.

Általában linguine, azaz finommetélt tésztát kínálnak a pesto mártáshoz, de választhatunk más tésztafajtát is.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál hámozott, pirított mandula vagy
3 evőkanál pirított fenyőmag
0.5 teáskanál
1.3 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg friss bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. A fenyőmagokat vastag falú serpenyőben, kis lángon 2-3 percig, állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk, és félretesszük hűlni. A kihűlt, pirított magvakat, a bazsalikomlevelet, a megtisztított fokhagymát, negyed teáskanál sót és a kétféle sajtot turmixgépben 20 másodpercig keverve finomra aprítjuk (1. kép). Az edény falára tapadt darabokat lekaparjuk.

2. Járó motor mellett fokozatosan, egyenletesen vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat (2. kép), amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá frissen őrült fekete borsot is.

Pestós linguine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 867 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Pestós linguine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek