Penne csípős paradicsommártással

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető olcsó
Penne csípős paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne rigate
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alreceptben megadott mártást, amikor már majdnem kész, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a főzőfazékba.

3. Az elkészült mártást meghintjük a petrezselyemmel, megkóstoljuk, szükség szerint utánafűszerezzük, majd a kifőtt tesztára öntjük, és, óvatosan összekeverjük. Frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajttal meghintve tálaljuk.

Legtöbbször penne rigate tésztával tálalják az arrabbiata mártást, de más tésztát is választhatunk.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Arrabbiata mártás

Arrabbiata mártás
7 dkg apróra vágott füstölt szalonna
50 dkg érett, apróra vágott paradicsom
2-3 db apróra vágott cseresznyepaprika vagy
2-3 db friss, apróra vágott chilipaprika
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A szalonnát nagy konyhakéssel egészen apróra vágjuk. Felaprítjuk a chilipaprikát – ehhez érdemes gumikesztyűt viselni, így nem csípi a bőrünket Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szalonnát, a chilipaprikát, az apróra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát. Közepes lángon, időnként megkeverve 8 percig pirítjuk.

2. Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, felöntjük fél pohár vízzel, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Lefedve kb. 40 percig pároljuk; akkor jó, ha a mártás egészen sűrű és gazdag.

Penne csípős paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1457 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Penne csípős paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szótár