Kapros paradicsomleves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál paradicsompüré
szál kapor
8 dl víz
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
4 db paradicsom
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk. A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és a megmosott kaprot finomra vágjuk.

A vizet a két húsleveskockával egy lefedett edényben 5 percig forraljuk. Használhatunk kész húslevest is.

A vajat a finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával és paradicsommal, lefedve 3-3,5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott kaprot, sóval, cukorral ízesítjük. Húslevessel felöntve 6-7 percig forraljuk.

A paradicsomot hámozzuk meg a felhasználás előtt. A zöldfűszert pedig csak a főzés utolsó egy-két percében tegyük az ételbe.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.
Kapros paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kőgrill, mikrohullám, olajsütő
Kőgrill, mikrohullám, olajsütő
(Kossuth Kiadó, 1992)

Ma már igen sok háztartásban megtalálható a mikrohullámú sütők valamelyik változata, és az olajsütő is hétköznapi háztartási géppé vált. A kőgrill vagy kőlap - amelyen akár egy lakótelepi konyhában is lehet ízletes... bővebben...
Kép nélkül
Kapros paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kőgrill, mikrohullám, olajsütő
Kőgrill, mikrohullám, olajsütő
(Kossuth Kiadó, 1992)

Ma már igen sok háztartásban megtalálható a mikrohullámú sütők valamelyik változata, és az olajsütő is hétköznapi háztartási géppé vált. A kőgrill vagy kőlap - amelyen akár egy lakótelepi konyhában is lehet ízletes... bővebben...
szótár