Carbonara mártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Carbonara mártás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 db tojás
8 szelet csíkokra vágott baconszalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnaszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és vastag falú lábosban, közepes lángon ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

2. Külön tálban felverjük a tojásokat, és a reszelt parmezán sajttal meg a tejszínnel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalonnapörcöt is.

3. A tésztával kis lángon még további 0,5-1 percig főzzük, míg a mártás kissé be nem sűrűsödik.

Carbonara mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 28601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Carbonara mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
pinterest