Kínai pirított rizs szűzpecsenyével

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai pirított rizs szűzpecsenyével
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg szalmagomba
25 dkg kockára vágott szűzpecsenye
2 evőkanál szárított garnéla
3 szál újhagyma
2 evőkanál világos szójaszósz
2 db tojás
3 evőkanál olaj
2 és fél evőkanál ázsiai metélőhagyma
igény szerint szezámolaj
ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

1. A szárított garnélát leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, és apróra vágjuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleöntjük a kissé felvert tojást, és kevergetjük, amíg csomósodni kezd. Amikor majdnem kész, vékony csíkokra vágjuk, és kivesszük a wokból.

3. A wokban felhevítünk 1 evőkanálnyi olajat, beletesszük az apró kockákra vágott, szabadtűzön sült szűzpecsenyét, és 1 percig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a garnélát a lecsepegtetett, leöblített és apró kockákra vágott szalmagombával együtt, és folyamatos keverés mellett 1-2 percig sütjük.

4. Beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a hideg, főtt rizst, közben a többi hozzávalóval együtt összeforgatjuk, amíg a rizs átmelegszik.

5. A lángot közepesre mérsékeljük, hozzáadjuk a világos szójaszószt, a felaprított újhagymát, a finomra aprított ázsiai metélőhagymát; addig keverjük, amíg a szójaszósz a rizst egyenletesen bevonja. Fehér borssal és egy öntetnyi szezámolajjal ízesítjük, majd a csíkokra vágott omlettet a tetejére halmozva tálaljuk.

Kínai pirított rizs szűzpecsenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kínai pirított rizs szűzpecsenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szólj hozzá, értékelj