Thai vegetáriánus pirított rizs
Khao pad



Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán.
2. A felkarikázott ázsiai sonkahagymát, a finomra aprított fokhagymát, a finomra vágott kis, friss piros húsú chilit kevergetés közben 2 percig pirítjuk, amíg a sonkahagyma barnulni kezd.
3. Hozzáadjuk a darabokra szelt kígyóbabot, a vékonyan felszeletelt, 5 cm hosszú csíkokra vágott piros paprikát és a félbevágott kínai (konzerv) gombát. 3 percig pirítjuk, amíg megpuhulnak, majd hozzáadjuk a hideg főtt jázminrizst, és addig keverjük, amíg a keverék felmelegszik.
4. A reszelt pálmacukrot feloldjuk a világos szójaszószban, és a rizsre öntjük. Belekeverjük a csíkokra vágott, friss thai bazsalikomot és a felaprított, friss koriandert.