Thai vegetáriánus pirított rizs

Khao pad

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai vegetáriánus pirított rizs
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kígyóbab
igény szerint főtt jázminrizs
3 evőkanál csíkokra vágott thai bazsalikom
dl világos szójaszósz
1 teáskanál reszelt pálmacukor
1 kisebb finomra vágott chilipaprika
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
3 fej sonkahagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál friss, finomra aprított koriander

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán.

2. A felkarikázott ázsiai sonkahagymát, a finomra aprított fokhagymát, a finomra vágott kis, friss piros húsú chilit kevergetés közben 2 percig pirítjuk, amíg a sonkahagyma barnulni kezd.

3. Hozzáadjuk a darabokra szelt kígyóbabot, a vékonyan felszeletelt, 5 cm hosszú csíkokra vágott piros paprikát és a félbevágott kínai (konzerv) gombát. 3 percig pirítjuk, amíg megpuhulnak, majd hozzáadjuk a hideg főtt jázminrizst, és addig keverjük, amíg a keverék felmelegszik.

4. A reszelt pálmacukrot feloldjuk a világos szójaszószban, és a rizsre öntjük. Belekeverjük a csíkokra vágott, friss thai bazsalikomot és a felaprított, friss koriandert.

Thai vegetáriánus pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4924 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai vegetáriánus pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok