Serpenyős gyömbéres csirke hokkientésztával



Elkészítés:
1. A gyufaszálnyi darabokra vágott gyömbért, a mirint és a szójaszószt egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csirkét, és addig forgatjuk, amíg a mártás mindenhol egyenletesen éri. Folpack fóliával letakarjuk, és 10 percig pácoljuk.
2. A tésztát egy nagy hőálló tálban leforrázzuk, 1 percig ázni hagyjuk. Óvatosan szétválasztjuk a szálakat, majd leöntjük róla a vizet, és hideg csapvízben felfrissítjük.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Szedőkanállal kiemeljük a ferdén vékonyan felszeletelt csirkét a pácléből és két adagban a wokba tesszük, a páclevet félretesszük. Nagyon erős lángon 2 percig sütjük, amíg a csirke megpirul, és éppen átsül. Kivesszük a wokból.
4. Felhevítjük a wokban a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gombát és a kukoricát, és 1-2 percig keverve sütjük, amíg éppen csak megpuhulnak. Hozzáöntjük a maradék páclevet, felforraljuk, majd beletesszük a csirkét, a 6 cm hosszú darabokra vágott káposztát és a beáztatott tésztát. Belekeverjük az osztrigaszószt, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, és 1-2 percig pároljuk, amíg a káposzta kissé megfonnyad, és a tészta felmelegszik. Azonnal tálaljuk.