Serpenyős gyömbéres csirke hokkientésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
2 evőkanál olaj
dl mirin
20 dkg bébikukorica
15 dkg friss osztrigagomba
40 dkg tisztított kínai káposzta
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A gyufaszálnyi darabokra vágott gyömbért, a mirint és a szójaszószt egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csirkét, és addig forgatjuk, amíg a mártás mindenhol egyenletesen éri. Folpack fóliával letakarjuk, és 10 percig pácoljuk.

2. A tésztát egy nagy hőálló tálban leforrázzuk, 1 percig ázni hagyjuk. Óvatosan szétválasztjuk a szálakat, majd leöntjük róla a vizet, és hideg csapvízben felfrissítjük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Szedőkanállal kiemeljük a ferdén vékonyan felszeletelt csirkét a pácléből és két adagban a wokba tesszük, a páclevet félretesszük. Nagyon erős lángon 2 percig sütjük, amíg a csirke megpirul, és éppen átsül. Kivesszük a wokból.

4. Felhevítjük a wokban a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gombát és a kukoricát, és 1-2 percig keverve sütjük, amíg éppen csak megpuhulnak. Hozzáöntjük a maradék páclevet, felforraljuk, majd beletesszük a csirkét, a 6 cm hosszú darabokra vágott káposztát és a beáztatott tésztát. Belekeverjük az osztrigaszószt, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, és 1-2 percig pároljuk, amíg a káposzta kissé megfonnyad, és a tészta felmelegszik. Azonnal tálaljuk.

Serpenyős gyömbéres csirke hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1569 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős gyömbéres csirke hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
facebook