Szecsuáni borsos csirke



Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, és 30 másodperc alatt megpörköljük a szecsuáni borsot. Kivesszük a wokból, és mozsárban összetörjük, vagy fűszerdarálóban megőröljük.
2. A szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, kukoricalisztet és szecsuáni borsot egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csirkét, és beleforgatjuk a páclébe. Folpack fóliával letakarjuk, és 180 percig a hűtőben pácoljuk.
3. Egy nagy fazékban vizet forralunk, beledobjuk a tojásos tésztát, és 3 percig forraljuk, amíg megpuhul. Leöntjük róla a vizet, majd rácsurgatunk egy kis olajat, és összekeverjük a tésztával, nehogy a szálak összetapadjanak.
4. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Közepes-erős lángon, adagokban sütjük a csirkét 5 percig, amíg aranybarnára pirul és átsül, közben folyamatosan kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá egy kis olajat. Kivesszük a wokból.
5. Újra felhevítjük a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, és kevergetés közben, nagy lángon pirítjuk a hagymát, a paprikát és a zsenge hüvelyes cukorborsót 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Felöntjük a csirkehúslevessel, és felforraljuk.
6. A csirkét és a tojásos tésztát visszatesszük a wokba, és erős lángon összeforgatjuk, amíg jól összeelegyednek. Azonnal tálaljuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.