Szecsuáni borsos csirke

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál szecsuáni bors
50 dkg csíkokra vágott, kicsontozott csirkecomb
1 db csíkokra vágott sárga húsú paprika
1 fej karikára vágott vöröshagyma
3 teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
10 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
10 dkg száraz, tojásos spagetti
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, és 30 másodperc alatt megpörköljük a szecsuáni borsot. Kivesszük a wokból, és mozsárban összetörjük, vagy fűszerdarálóban megőröljük.

2. A szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, kukoricalisztet és szecsuáni borsot egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csirkét, és beleforgatjuk a páclébe. Folpack fóliával letakarjuk, és 180 percig a hűtőben pácoljuk.

3. Egy nagy fazékban vizet forralunk, beledobjuk a tojásos tésztát, és 3 percig forraljuk, amíg megpuhul. Leöntjük róla a vizet, majd rácsurgatunk egy kis olajat, és összekeverjük a tésztával, nehogy a szálak összetapadjanak.

4. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Közepes-erős lángon, adagokban sütjük a csirkét 5 percig, amíg aranybarnára pirul és átsül, közben folyamatosan kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá egy kis olajat. Kivesszük a wokból.

5. Újra felhevítjük a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, és kevergetés közben, nagy lángon pirítjuk a hagymát, a paprikát és a zsenge hüvelyes cukorborsót 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Felöntjük a csirkehúslevessel, és felforraljuk.

6. A csirkét és a tojásos tésztát visszatesszük a wokba, és erős lángon összeforgatjuk, amíg jól összeelegyednek. Azonnal tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Szecsuáni borsos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szecsuáni borsos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest