Korianderes-zöldcitromos csirke

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
másfél evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál olaj
1 és ¼ dl csirkehúsleves
1 ⅔ dl kókuszkrém
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
A díszítéshez:
ízlés szerint korianderzöld
A panírozáshoz:
igény szerint liszt
A tálaláshoz:
igény szerint párolt rizs

Elkészítés:

1. A kókuszkrémet, a levest, a citromlét és a gyömbért villával vagy habverővel összekeverjük egy tálban. A csirkét a rostok irányára merőlegesen 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és kissé bepanírozzuk a liszttel.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a csirkét, és közepes lángon, folyamatosan forgatva, 4-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. Kivesszük a wokból. A kókuszkrémes keveréket beleöntjük a wokba, és felforraljuk. 4-5 percig forraljuk, amíg a mártás a felére csökken, és kissé besűrűsödik.

3. Visszatesszük a csíkokra vágott csirkét a wokba, rászórjuk a koriandert, és 1 percig csendesen főni hagyjuk, hogy a csirke átmelegedjen. Külön korianderzölddel díszítjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Korianderes-zöldcitromos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kép nélkül
Korianderes-zöldcitromos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek