Szingapúri tészta

Sült beeehoon

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szingapúri tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vékonyra szeletelt csirkemellfilé
2 szál csíkokra vágott szárzeller
40 dkg száraz rizstészta
vagy
40 dkg cérnametélt
½ teáskanál szezámolaj
1 nagyobb szál sárgarépa
3 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
6 dkg tisztított szójacsíra
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
dl szójaszósz
másfél evőkanál fűszerkeverék
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A fokhagymát és a gyömbért 1 evőkanál osztrigaszósszal és 2 teáskanál szójaszósszal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csirkét, jól beleforgatjuk a páclébe, folpack fóliával letakarjuk, és 30 percig pácoljuk a hűtőben.

2. A tésztát leforrázzuk, és 6-7 percig ázni hagyjuk, amíg a szálak felpuhulnak, majd lecsepegtetjük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben addig sütjük a csirkét, amíg megpirul. Hozzáadjuk a zellert, a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát és az újhagyma felét, és keverés mellett 2-3 percig pirítjuk, amíg a zöldség kissé üveges lesz. Rászórjuk a curry fűszerkeveréket, és 2 percig kevergetve sütjük, amíg illatozni kezd.

4. Beledobjuk a tésztát, hozzákeverjük a maradék hozzávalókat, majd tálaljuk.

A szingapúri tésztát mindig rizstésztából készült vékony cérnametéltből, azaz beehoonból készítik. A tészta íze visszatükrözi Szingapúr kulturális sokféleségét - a szárított fűszerkeverék indiai jelleget kölcsönöz egy alapvetően kínai ételnek.
Szingapúri tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szingapúri tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek