Csirke dióval és szalmagombával



Elkészítés:
1. A csíkokra vágott csirkét törlőpapírral leitatjuk, és megszórjuk az ötfűszerkeverékkel. A kukoricalisztet a szójaszósszal egy tálban simára keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a szójaszósszal, a barna cukorral és a szezámolajjal együtt.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 30 másodpercig pirítjuk a diót, amíg világosbarna lesz. Törlőpapíron lecsepegtetjük.
3. A wokot újra felhevítjük, és beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. Erős lángon, kevergetve, adagonként 2-3 percig pirítjuk a vékony csíkokra vágott csirkét, amíg éppen csak megpuhul. Kivesszük a wokból.
4. Beletesszük az újhagymát, a kígyóbabot, a szalmagombát, a bambuszrügyet és 2 percig keverve sütjük. Kivesszük a wokból. Beleöntjük a szójaszószos keveréket, és 1 percig forrósítjuk, amíg kissé besűrűsödik. Visszatesszük a csirkét és a zöldségeket a wokba, és jól beleforgatjuk a mártásba. Sózzuk, borsozzuk. Dióval meghintve azonnal tálaljuk.