Csirke dióval és szalmagombával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke dióval és szalmagombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szeletelt bambuszrügy
15 dkg darabolt kígyóbab
8 dkg dió
40 dkg szalmagomba
vagy
40 dkg csiperkegomba
1 és ¼ dl víz
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál barna cukor
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál kukoricaliszt
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
6 szál karikára vágott újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint dió
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott csirkét törlőpapírral leitatjuk, és megszórjuk az ötfűszerkeverékkel. A kukoricalisztet a szójaszósszal egy tálban simára keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a szójaszósszal, a barna cukorral és a szezámolajjal együtt.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 30 másodpercig pirítjuk a diót, amíg világosbarna lesz. Törlőpapíron lecsepegtetjük.

3. A wokot újra felhevítjük, és beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. Erős lángon, kevergetve, adagonként 2-3 percig pirítjuk a vékony csíkokra vágott csirkét, amíg éppen csak megpuhul. Kivesszük a wokból.

4. Beletesszük az újhagymát, a kígyóbabot, a szalmagombát, a bambuszrügyet és 2 percig keverve sütjük. Kivesszük a wokból. Beleöntjük a szójaszószos keveréket, és 1 percig forrósítjuk, amíg kissé besűrűsödik. Visszatesszük a csirkét és a zöldségeket a wokba, és jól beleforgatjuk a mártásba. Sózzuk, borsozzuk. Dióval meghintve azonnal tálaljuk.

Csirke dióval és szalmagombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Csirke dióval és szalmagombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
facebook