Yakiudon csirkével

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csíkokra vágott káposztalevél
5 db szárított shiitake gomba
50 dkg friss udontészta
50 dkg kicsontozott csirkecomb
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rizsecet
1 és ¼ dl japán szójaszósz
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
4 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
1 kisebb vékonyra szeletelt piros húsú paprika
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál lecsepegtetett, csíkokra vágott savanyú gyömbér
2 evőkanál olaj
ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

1. A gombát leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul. Szárazra nyomkodjuk, és 0,6 dl folyadékot félreteszünk belőle. A szárakat kidobjuk, a fejét vékonyan felszeleteljük.

2. Az összezúzott fokhagymát, gyömbért, japán szójaszószt, ecetet, cukrot, citromlét és a félretett gombás áztatófolyadékot egy korsóban összekeverjük.

3. A tésztát 1-2 percig lobogó vízben főzzük, amíg megpuhul, majd lecsepegtetjük.

4. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, és 5 percig sütjük a vékonyan felszeletelt csirkét, amíg megpirul, közben folyamatosan kevergetjük, majd kivesszük a wokból.

5. A maradék olajat felhevítjük a wokban. Beletesszük a külön odakészített fokhagymát, gombát, paprikát és káposztát, és 2-3 percig keverve sütjük, amíg megpuhulnak. Hozzávegyítjük a tésztát, és 1 percig pirítjuk. Visszatesszük a csirkét, és hozzáadjuk az újhagymát, a szezámolajat és a szójaszószos keveréket, addig keverve, amíg felmelegednek. Fehér borssal ízesítjük, és savanyú gyömbért szórunk rá.

Yakiudon csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1764 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Yakiudon csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek