Serpenyős csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál zöldcitromlé
2 és fél dl kókusztej
80 dkg vékonyra szeletelt csirkemellfilé
2 és fél dl víz
2 teáskanál barna cukor
6 szál darabolt újhagyma
másfél evőkanál földimogyoró-olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 teáskanál földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük az újhagymát és kevergetés közben 30 másodpercig pirítjuk, amíg kissé megfonnyad. Kivesszük a wokból.

2. Szükség szerint beleöntünk a wokba még egy kis földimogyoró-olajat, és állandó keverés mellett három adagban pirítjuk a csirkét, adagonként kb. 1-1 percig, amíg a hús színe éppen csak változni kezd. Kivesszük a wokból.

3. Még egy kis olajat öntünk a wokba, hozzáadjuk a currykrémet, és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Beletesszük a földimogyoróvajat, a kókusztejet, a cukrot, a vizet és jól összekeverjük. Felforraljuk, és 3-4 percig főni hagyjuk, amíg kissé besűrűsödik, és az olaj kezd különválni - a lángot kissé mérsékeljük, ha az olaj fröcskölni kezd. Visszatesszük a csirkét és az újhagymát a wokba, jól összekeverjük, és 2 percig pároljuk, amíg jól átforrósodik. Belekeverjük a zöldcitrom levét, sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk.

Thai vörös currykrém

Thai vörös currykrém
1 evőkanál zöldcitromhéj
2 evőkanál friss, darabolt koriandergyökér
1 evőkanál friss, összevágott galangagyökér
15 nagyobb szárított piros chilipaprika
5 db apróra vágott sonkahagyma
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál garnélakrém
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál egész fehér bors
1 teáskanál római kömény
2 szál szeletelt fenyérfű

1. A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.

2. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magházát eltávolítjuk, és húsát durvára földaraboljuk.

3. Közben a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), a koriandermagot, az egész fehér borsot és rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.

4. A garnélakrémet a feldarabolt chilivel együtt háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, és hozzáadjuk még a felaprított ázsiai sonkahagymát, a felaprított fokhagymagerezdet, a vékonyan felszeletelt fenyérfüvet, az összevágott friss galangagyökeret, a feldarabolt friss koriandergyökeret és a zöldcitromhéjat. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.

Serpenyős csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó