Serpenyős csirkemell



Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 teáskanál földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük az újhagymát és kevergetés közben 30 másodpercig pirítjuk, amíg kissé megfonnyad. Kivesszük a wokból.
2. Szükség szerint beleöntünk a wokba még egy kis földimogyoró-olajat, és állandó keverés mellett három adagban pirítjuk a csirkét, adagonként kb. 1-1 percig, amíg a hús színe éppen csak változni kezd. Kivesszük a wokból.
3. Még egy kis olajat öntünk a wokba, hozzáadjuk a currykrémet, és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Beletesszük a földimogyoróvajat, a kókusztejet, a cukrot, a vizet és jól összekeverjük. Felforraljuk, és 3-4 percig főni hagyjuk, amíg kissé besűrűsödik, és az olaj kezd különválni - a lángot kissé mérsékeljük, ha az olaj fröcskölni kezd. Visszatesszük a csirkét és az újhagymát a wokba, jól összekeverjük, és 2 percig pároljuk, amíg jól átforrósodik. Belekeverjük a zöldcitrom levét, sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk.
Thai vörös currykrém

1. A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.
2. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magházát eltávolítjuk, és húsát durvára földaraboljuk.
3. Közben a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), a koriandermagot, az egész fehér borsot és rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.
4. A garnélakrémet a feldarabolt chilivel együtt háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, és hozzáadjuk még a felaprított ázsiai sonkahagymát, a felaprított fokhagymagerezdet, a vékonyan felszeletelt fenyérfüvet, az összevágott friss galangagyökeret, a feldarabolt friss koriandergyökeret és a zöldcitromhéjat. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.