Lvovi palacsinta
Lvivszki naliszniki



Elkészítés:
1. A lisztből, a sütőporból, a tojásokból és a tejből kevés sóval palacsintatésztát keverünk. A masszát kb. 30 percig pihentetjük.
2. A töltelékhez a hagymát a felforrósított vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát, és együtt tovább sütjük.
3. Beletesszük a csirkehúst, rövid ideig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, végül belekeverjük a petrezselymet.
4. Serpenyőben felforrósított olajon a tésztából 4 nagy palacsintát sütünk. Megtöltjük a húsos-gombás keverékkel, feltekerjük, és vajjal kikent, hőálló tálba fektetjük. Vajdarabkákat teszünk rá, 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.