Lvovi palacsinta

Lvivszki naliszniki

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lvovi palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez:
3 evőkanál vaj
A tészta kisütéséhez:
igény szerint olaj
A tésztához:
15 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
2 db tojás
1 és ¼ dl tej
ízlés szerint
A töltelékhez:
7 és fél dkg szeletelt csiperkegomba
7 és fél dkg szeletelt vargánya gomba
30 dkg főtt és kockára vágott csirkehús
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 késhegynyi szerecsendió
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 kisebb kockára vágott sárgarépa
3 evőkanál tejföl
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztből, a sütőporból, a tojásokból és a tejből kevés sóval palacsintatésztát keverünk. A masszát kb. 30 percig pihentetjük.

2. A töltelékhez a hagymát a felforrósított vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát, és együtt tovább sütjük.

3. Beletesszük a csirkehúst, rövid ideig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, végül belekeverjük a petrezselymet.

4. Serpenyőben felforrósított olajon a tésztából 4 nagy palacsintát sütünk. Megtöltjük a húsos-gombás keverékkel, feltekerjük, és vajjal kikent, hőálló tálba fektetjük. Vajdarabkákat teszünk rá, 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.

Lvovi palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1268 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Lvovi palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
vegetáriánus ételek