Heringpástétom kijevi módra

Oszeledci po kijevszke

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Heringpástétom kijevi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sózott heringfilé
50 dkg héja nélkül fehérkenyér
2 és fél dl tej
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg kemény, reszelt sajt
1 teáskanál enyhén csípős mustár
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
½ csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint szeletelt citrom

Elkészítés:

1. A kenyeret rövid időre a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a heringgel együtt ledaráljuk.

2. A vajat, a fűszeres sajtot és a mustárt a masszához keverjük, sóval, borssal fűszerezzük.

3. A pástétomot dekoratív módon - pl. halformában - elrendezzük, petrezselyemlevelekkel és citromszeletekkel díszítjük. A heringpástétomot kenyérre kenve fogyasztjuk.

Heringpástétom kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1333 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Heringpástétom kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
facebook

Kapcsolódó receptek (heringfilé összetevők alapján)