Töltött kígyótök

Nacsinocsnij kabacsok

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött kígyótök
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kígyótök
2 dl tejföl
A töltelékhez:
5 dkg rizs
vagy
2 fej apróra vágott vöröshagyma
4 evőkanál olaj
4 db keményre főzött tojás
2 nagyobb szál apróra vágott sárgarépa
vagy
2 nagyobb szál reszelt sárgarépa
50 dkg vegyes darált hús
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt megmossuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, a húsát kb. 1,5 cm-es szélét hagyva, kivájjuk. A magokat eltávolítjuk, a tökhúst apróra vágjuk.

2. A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. A hagymát 3 evőkanál forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát meg a tök húsát, az egészet puhára pároljuk.

3. Belekeverjük a felaprított tojást is. A darált húst a főtt rizzsel és a zöldségekkel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tökszeletekbe töltjük, meglocsoljuk a tejföllel, és a maradék olajjal kikent sütőformába tesszük.

4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Töltött kígyótök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött kígyótök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
könyvek