Töltött kígyótök
Nacsinocsnij kabacsok
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tököt megmossuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, a húsát kb. 1,5 cm-es szélét hagyva, kivájjuk. A magokat eltávolítjuk, a tökhúst apróra vágjuk.
2. A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. A hagymát 3 evőkanál forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát meg a tök húsát, az egészet puhára pároljuk.
3. Belekeverjük a felaprított tojást is. A darált húst a főtt rizzsel és a zöldségekkel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tökszeletekbe töltjük, meglocsoljuk a tejföllel, és a maradék olajjal kikent sütőformába tesszük.
4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.