Töltött paprika

Nacsinocsnij perec

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb kimagozott zöldpaprika
2 szál sárgarépa
25 dkg apróra vágott fejes káposzta
20 dkg főtt rizs
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 és fél dl zöldségleves
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint kapor
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A paprika „kalapját" levágjuk, és kimagozzuk.

2. A töltelékhez a sárgarépát félpuhára főzzük, húsdarálón ledaráljuk vagy aprítógépben felaprítjuk. A hagymát a káposztával a forró olajban megpirítjuk.

3. Összekeverjük a zöldségeket meg a rizst, sóval, borssal jól megfűszerezzük, és beletöltjük a paprikákba.

4. Rátesszük a tetejét, olajjal kikent tűzálló formába helyezzük, megöntözzük a zöldséglevessel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Kaporral és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Paradicsommártás illik hozzá.

Zöldségleves

Kép nélkül
50 dkg káposzta
0.5 db citrom
1 dl olaj
2 db burgonya
1 kisebb zeller
15 dl víz
2 db tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

A kis kockára vágott zöldséget és a vékonyra gyalult káposztát az olajban megpároljuk, a vízzel felengedjük, beletesszük a húsleveskockát, a sót, a borsot, és a zöldségeket puhára főzzük.

A levesestálban elkeverjük a tojások sárgáját a citrom levével, ráöntjük a forró levest, és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon