Padlizsán-egytálétel

Tuseni baklasani

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsán-egytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott paradicsom
1 szál kockára vágott fehérrépa
1 szál kockára vágott sárgarépa
100 dkg kockára vágott burgonya
50 dkg kockára vágott padlizsán
1 fej kockára vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
8 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
½ csokor friss, finomra vágott petrezselyemzöld
½ csokor friss, finomra vágott kapor

Elkészítés:

1. A padlizsánkockákat megsózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a levét, szárazra töröljük, 4 evőkanál forró olajban kisütjük.

2. A maradék olajban megpirítjuk a burgonyát, a sárga- és a fehérrépát a hagymával meg a fokhagymával.

3. Hozzáadjuk a padlizsánt és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon, 20-30 percig pároljuk, esetleg vizet vagy zöldséglevest öntünk rá. Tálalás előtt a kaporral és a petrezselyemmel díszítjük.

Padlizsán-egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Padlizsán-egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szótár