Gombás káposztatekercsek

Pisszni holubci

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás káposztatekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg fejes káposzta
30 dkg főtt rizs
1 kisebb szál fehérrépa
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A mártáshoz:
2 és fél dl tejföl
2 evőkanál vaj
2 és fél dkg liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Eltávolítjuk a káposzta torzsáját, és a fejet enyhén sózott, forrásban lévő vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Lefejtjük a leveleket, az erősebb ereket kivágjuk. 2-3 nagy káposztalevelet kiválasztunk, félretesszük.

2. A szárított gombát kb. 30 percre langyos vízbe áztatjuk, majd az áztatóvízben a fehérrépával puhára főzzük, leszűrjük, a levet félretesszük, és mindkét zöldséget apróra vágjuk.

3. A hagymát a felforrósított vajon megpirítjuk, összekeverjük a főtt rizzsel, a gombával és fehérrépával, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanálnyi gombás rizskeveréket teszünk egy-egy káposztalevélre, összegöngyöljük.

4. A mártáshoz a forró vajon a lisztet aranyszínűre pirítjuk, a gomba főzőlevével - 5 decivel - felöntjük, majd beletesszük a tejfölt (amiből előbb néhány kanállal félreteszünk).

5. Egy fazekat vagy tűzálló formát kibélelünk káposztalevelekkel, erre tesszük a töltött tekercseket. Ráöntjük a mártást, a tűzhelyen vagy a sütőben, kis hő mellett, puhára pároljuk (kb. 60 perc). A káposztatekercseket a félretett tejföllel, és ha szeretjük, néhány szelet sült gombával tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Gombás káposztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Gombás káposztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recepttár