Zöld borscs

Zeljonij borscs

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld borscs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél szál csíkokra vágott sárgarépa
másfél szál csíkokra vágott fehérrépa
másfél szál finomra vágott póréhagyma
75 dkg borjúhús
vagy
75 dkg csirkehús
45 dkg spenót
vagy
45 dkg csíkokra vágott sóska
6 evőkanál vaj
másfél evőkanál liszt
6 db kockára vágott burgonya
3 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A díszítéshez:
másfél db keményre főzött tojás
másfél dl tejföl
másfél csokor friss, finomra vágott petrezselyemgyökér
1 csokor friss, finomra vágott kapor

Elkészítés:

1. A húsra annyi vizet öntünk, hogy jól ellepje, kissé megsózzuk, és puhára főzzük. Kivesszük a levéből, melegen tartjuk.

2. A húslevest újra felforraljuk. 2 evőkanál puha vajba a lisztet belekeverjük, összegyúrjuk, és a forrásban lévő levesbe keverjük.

3. Beletesszük a burgonyát, kb. 15 percig főzzük.

4. Közben a hagymát, a sárga- és a fehérrépát 2 evőkanál vajon megfuttatjuk, majd a sóskával és babérlevéllel összepároljuk, és az egészet együtt a levesbe tesszük, sóval, borssal ízesítjük, további 10 percig forraljuk.

5. A húst kicsontozzuk, tetszés szerinti kockákra vágjuk, mélytányérokra rakjuk. Elosztjuk rajtuk a borscsot, a friss zöldfűszerekkel, a tejföllel, és ízlés szerint apróra vágott kemény tojással díszítjük.

Zöld borscs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Zöld borscs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
tippek, fortélyok