Zöld borscs

Zeljonij borscs

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld borscs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
1 szál csíkokra vágott fehérrépa
1 szál finomra vágott póréhagyma
50 dkg borjúhús
vagy
50 dkg csirkehús
30 dkg spenót
vagy
30 dkg csíkokra vágott sóska
4 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
4 db kockára vágott burgonya
2 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A díszítéshez:
1 db keményre főzött tojás
1 dl tejföl
1 csokor friss, finomra vágott petrezselyemgyökér
1 csokor friss, finomra vágott kapor

Elkészítés:

1. A húsra annyi vizet öntünk, hogy jól ellepje, kissé megsózzuk, és puhára főzzük. Kivesszük a levéből, melegen tartjuk.

2. A húslevest újra felforraljuk. 2 evőkanál puha vajba a lisztet belekeverjük, összegyúrjuk, és a forrásban lévő levesbe keverjük.

3. Beletesszük a burgonyát, kb. 15 percig főzzük.

4. Közben a hagymát, a sárga- és a fehérrépát 2 evőkanál vajon megfuttatjuk, majd a sóskával és babérlevéllel összepároljuk, és az egészet együtt a levesbe tesszük, sóval, borssal ízesítjük, további 10 percig forraljuk.

5. A húst kicsontozzuk, tetszés szerinti kockákra vágjuk, mélytányérokra rakjuk. Elosztjuk rajtuk a borscsot, a friss zöldfűszerekkel, a tejföllel, és ízlés szerint apróra vágott kemény tojással díszítjük.

Zöld borscs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Zöld borscs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése