Gung bao csirke

Gong bao csirke

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gung bao csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kicsontozott, kockára vágott csirkecomb
3 db szárított, hosszában félbevágott piros chilipaprika
5 dkg durvára vágott földimogyoró
2 teáskanál olaj
½ teáskanál szezámolaj
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 teáskanál friss, finomra reszelt gyömbér
2 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál rizsbor
másfél teáskanál szójaszósz
2 teáskanál kínai fekete ecet
1 teáskanál barna cukor

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét, a kukoricalisztet, a szezámolajat és a kínai rizsbort 2 teáskanál szójaszósszal egy nagy, nem fémből készült tálban villával kissé felverjük. Beletesszük a csirkét, és beleforgatjuk a páclébe. Folpack fóliával letakarjuk, és 30 percig pácoljuk.

2. A mártáshoz a levest, az ecetet, a cukrot és a maradék szójaszószt összekeverjük egy kis korsóban vagy tálkában.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Keverés közben, adagokban sütjük a csirkét 3-3 percig, amíg megpirul. Kivesszük a wokból.

4. Felhevítjük a maradék olajat, majd beletesszük a chilit és 15 másodpercig pirítjuk, amíg a színe kezd megváltozni. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát és a földimogyorót, és egy percig kevergetve pirítjuk. Visszatesszük a csirkét a wokba a mártással együtt, és 3 percig ide-oda forgatva sütjük, amíg átmelegszik, és a mártás kissé besűrűsödik. Azonnal tálaljuk.

Ezt az ételt állítólag egy magas rangú hivatalnok, Kung Pao (vagy Gung Bao) számára készítették, aki Kína Szecsuán nevű tartományában szolgált. Jellegzetes ízét a szecsuáni konyhában népszerű hosszú, szárított piros húsú chilitől, ropogósságát pedig a földimogyorótól kapja. Készíthetjük hússal vagy garnélával is.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Gung bao csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1858 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Gung bao csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár