Karamellizált sertéshús sütőtökkel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karamellizált sertéshús sütőtökkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg barna cukor
30 dkg szeletelt sütőtök
50 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
dl rizsecet
dl halszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és kb. 2 teáskanálnyi földimogyoró-olajat, majd sózzuk, és bőségesen megszórjuk frissen őrölt borssal.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Állandó keverés közben, 2 adagban, adagonként kb. 1 percig sütjük a húst, amíg a színe megváltozik. Áttesszük egy tálra.

3. A maradék olajat a wokba öntjük, és a sütőtököt kevergetés közben 4 percig pirítjuk, amíg megpuhul, de még nem esik szét; majd kivesszük, és a húsos tálra tesszük.

4. A cukrot, a halszószt, a rizsecetet 1,25 dl vízzel együtt a wokba öntjük, jól elkeverjük, majd felforraljuk, és kb. 10 percig forraljuk, amíg szirupot kapunk. Visszatesszük a húst és a sütőtököt a wokba, 1 percig kevergetjük, hogy felmelegedjenek, és a szirup egyenletesen bevonja őket. Beleszórjuk a koriandert és párolt rizzsel, valamint egy kevés ázsiai zöldséggel azonnal tálaljuk.

Karamellizált sertéshús sütőtökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1167 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Karamellizált sertéshús sütőtökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár