Sertéshúsos tészta szójababmártással



Elkészítés:
1. A szójabab- és a hoisinmártást, a levest és a cukrot simára keverjük. Az újhagymák fehér és zöld részét külön felkarikázzuk.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát és az újhagymát (a fehér részét) és 10-20 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és erős lángon 2-3 percig sütjük, amíg megpirul. Beletesszük a szójababos keveréket, mérsékeljük a lángot, és lassú tűzön 7-8 percig csendesen főni hagyjuk.
3. A tésztát egy nagy lábos, lobogó vízben 4-5 percig forraljuk, amíg megpuhul. Leöntjük róla a vizet, és leöblítjük, majd tányérokba szedjük.
4. A hosszában elfelezett és ferdén felkarikázott uborkát, a koriandert, a szójacsírát, és az újhagymát a zöldcitromlével összeforgatjuk. A szószt a tésztára merjük, és a tetejére halmozzuk a salátát.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.