Sertéshúsos tészta szójababmártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsos tészta szójababmártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg tisztított szójacsíra
50 dkg friss sanghaji tészta
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál zöldcitromlé
1 db kimagozott uborka
1 csokor friss korianderzöld
6 szál karikára vágott újhagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál kristálycukor
2 evőkanál hoisin-szósz

Elkészítés:

1. A szójabab- és a hoisinmártást, a levest és a cukrot simára keverjük. Az újhagymák fehér és zöld részét külön felkarikázzuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát és az újhagymát (a fehér részét) és 10-20 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és erős lángon 2-3 percig sütjük, amíg megpirul. Beletesszük a szójababos keveréket, mérsékeljük a lángot, és lassú tűzön 7-8 percig csendesen főni hagyjuk.

3. A tésztát egy nagy lábos, lobogó vízben 4-5 percig forraljuk, amíg megpuhul. Leöntjük róla a vizet, és leöblítjük, majd tányérokba szedjük.

4. A hosszában elfelezett és ferdén felkarikázott uborkát, a koriandert, a szójacsírát, és az újhagymát a zöldcitromlével összeforgatjuk. A szószt a tésztára merjük, és a tetejére halmozzuk a salátát.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Sertéshúsos tészta szójababmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1084 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sertéshúsos tészta szójababmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok