Hangyák a fán

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg üvegtészta
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
½ teáskanál kristálycukor
2 teáskanál chilis szójababszósz
1 evőkanál friss, finomra aprított gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál rizsbor
másfél evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál kukoricaliszt
A tálaláshoz:
2 szál zöld, ferdén vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1. A kukoricalisztet, 1-1 evőkanálnyi szójaszósszal és rizsborral, 1/2 teáskanálnyi szezámolajjal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a darált húst, és villával vagy kézzel összedolgozzuk, a húscsomókat szétnyomkodjuk. Folpack fóliával letakarjuk, és 10-15 percig a hűtőben pácoljuk.

2. Közben a tésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 3-4 percig ázni hagyjuk. Leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Az újhagymát, gyömbért, fokhagymát, a chilis szójababmártást 10 másodpercig pirítjuk, majd hozzátesszük a húsos keveréket, és állandó keverés közben 2 percig sütjük, a csomókat szétnyomkodva. Hozzáadjuk a levest, a cukrot, 1/2 teáskanálnyi sót, és a maradék szójaszószt, rizsbort és szezámolajat.

4. A tésztát a wokba tesszük, és jól megforgatjuk, hogy elvegyüljön a többi összetevővel. Felforraljuk, majd takarékra mérsékeljük a lángot, és időnként megkeverve, 7-8 percig csendesen főni hagyjuk, amíg a folyadék csaknem teljesen felszívódik. A külön kikészített újhagymával díszítjük és tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Hangyák a fán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1972 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Hangyák a fán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek