Vietnami garnélás-sertéshúsos palacsinta tésztával

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókusztej
27 dkg rizsliszt
½ teáskanál
3 teáskanál földimogyoró-olaj
½ teáskanál kurkuma
másfél teáskanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
2 és fél dl víz
A mártogatóhoz:
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál halszósz
1 kisebb friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
A salátához:
1 szál durvára vágott sárgarépa
1 csokor friss korianderzöld
12 dkg csíkokra vágott jégsaláta
1 db Julienre vágott uborka
½ csokor friss menta
10 dkg tisztított szójacsíra
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott zöldcitrom
A töltelékhez:
6 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg tisztított, nyers garnélarák
7 és fél dkg tördelt üvegtészta
30 dkg vékonyra szeletelt, sovány sertés szűzpecsenye
7 és fél dkg szeletelt csiperkegomba
vagy
7 és fél dkg szeletelt szalmagomba
1 evőkanál világos szójaszósz
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
4 szál karikára vágott újhagyma
1 kisebb vékonyra szeletelt piros húsú paprika
¼ teáskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a palacsintatésztát. A rizslisztet, sütőport, cukrot, kurkumát és a kókusztejet a sóval és a vízzel háztartási robotgép keverőjébe tesszük, és sima tésztává keverjük. Letakarjuk, és 120-240 percen át meleg helyen pihentetjük.

2. A mártogatóhoz szükséges valamennyi hozzávalót egy kis tálban összekeverjük.

3. A salátához valamennyi hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban.

4. A töltelékhez a tésztát leforrázzuk, és 3-4 percig ázni hagyjuk, amíg felpuhul. Leöblítjük és lecsepegtetjük. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hagymát, és 2 percig, majd a fokhagymát, és még 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és 2 percig sütjük, amíg megpirul. Belekeverjük a garnélát, a piros paprikát és a gombát, és addig pirítjuk, amíg a garnélának megváltozik a színe. Hozzákeverjük a tésztát, a szójaszószt, a fehér borsot, valamint az újhagymát és az egészet jól összekeverjük.

5. A palacsintához a tésztát simára keverjük. Egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőben felhevítünk 1/2 teáskanálnyi olajat. A serpenyő közepére 0,8 dl híg tésztát öntünk, majd körbeforgatjuk, hogy a tészta szétterüljön. Közepes lángon 1-2 percig sütjük, amíg ropogós aranysárgára sül. Megfordítjuk, és 1-2 perc alatt a másik oldalát is ropogós aranysárgára pirítjuk. Az összes tésztát azonos módon kisütjük.

6. Összeállításkor egy adag tölteléket a palacsinta egyik felére teszünk, és ráhajtjuk a másik felét. Megtöltjük a maradék palacsintákat is a töltelékkel, összesen 6 darabot készítünk. Mártogató szósszal, salátával és zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk.

Az első palacsinta rendszerint nem sikerül, de van elég tészta, hogy pótoljuk.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Vietnami garnélás-sertéshúsos palacsinta tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Vietnami garnélás-sertéshúsos palacsinta tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár