Serpenyős sertéshús spárgával és bébikukoricával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős sertéshús spárgával és bébikukoricával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg friss, darabolt spárga
15 dkg bébikukorica
6 db friss, szeletelt shiitake gomba
60 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál rizsbor
¼ teáskanál őrölt fehérbors
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál osztrigaszósz

Elkészítés:

1. A fokhagymát és a gyömbért a szójaszósszal, a fehér borssal és a rizsborral egy nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, és jól összeforgatjuk a páclével. Legalább 10 percig pácoljuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olaj felét és körbefuttatjuk, hogy az edény falát is érje. Kivesszük a hús felét a pácléből (a páclevet félretesszük), és állandóan keverve 2 percig sütjük, amíg a hús színe megváltozik. Kivesszük a wokból. Újra felhevítjük, majd a műveletet megismételjük a maradék hússal és olajjal.

3. A gombát, kukoricát, spárgát a wokba tesszük, és keverés közben 2 percig pirítjuk. Visszatesszük a húst és a levét a wokba, és belekeverjük az osztrigaszószt és a félretett páclevet. Kevergetve főzzük még 2 percig, amíg felforrósodik.

Serpenyős sertéshús spárgával és bébikukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2054 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős sertéshús spárgával és bébikukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár