Madártejtorta

Tort pticsje molocsko

Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
2 dkg pirított mandulaforgács
1 és ¼ dl tejszín
A piskótatésztához:
10 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
3 db tojás
A töltelékhez:
17 és fél dkg vaj
1 dkg agar-agar

Elkészítés:

1. A piskótához a tojások sárgáját 3 evőkanál langyos vízzel és a cukor felével habosra keverjük.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a maradék cukrot, és hozzáadjuk a tojássárgájából készült krémhez. Rászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és habverővel az egészet óvatosan összevegyítjük.

3. Egy kerek, kapcsos tortaformát (kb. 26 cm) kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztát, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A tortaforma karimáját levesszük, a piskótát hagyjuk kihűlni.

4. Ezután cérnával vagy nagy, éles késsel vízszintesen kettévágjuk, hogy két tortalapot kapjunk. A töltelékhez a zselésítő anyagot kb. 180 percre kevés hideg vízbe áztatjuk.

5. A vajat a sűrített tejjel kb. 15 perc alatt habosra keverjük, félretesszük. 1,2 dl vizet a cukorral felforralunk, beletesszük a beáztatott zselésítő anyagot, 15 percig kis lángon hagyjuk csendesen forrni, majd levesszük a tűzről.

6. Nagyon keményre felverjük a tojásfehérjét, majd fokozatosan, állandó keverés mellett a forró zselésziruphoz adjuk, és óvatosan összekeverjük. Ezt a masszát lassan a felvert vaj-sűrített tej keverékhez vegyítjük, és az egészet jól összekeverjük.

7. Az egyik piskótalapot a tortagyűrűbe helyezzük, beletöltjük a keverék felét, rátesszük a második piskótalapot, és rákenjük a maradék masszát is. Ha a krém kihűlt, a tortát legalább 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

8. Ezután a csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és a tortán elosztjuk. A kemény habbá vert tejszínnel és a mandulaforgáccsal díszítjük.

Madártejtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3077 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Madártejtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése