Édes túrós bukta

Szimiki, Tvarasniki

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes túrós bukta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 csipet
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
50 dkg túró
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint lekvár
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót - az olaj kivételével -jól összevegyítjük.

2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd egy pohár peremével kerek buktaformákat szúrunk ki belőle.

3. Forró olajban mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, és ízlés szerint tejföllel meg lekvárral tálaljuk.

A tészta masszájába még 7,5 dkg vízbe vagy rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Édes túrós bukta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Édes túrós bukta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
könyvek