Nyúlhússal és gombával töltött pirog

Pirog sz zajcsatinoj i gribami

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyúlhússal és gombával töltött pirog
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A pirogtésztához:
50 dkg liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A töltelékhez:
15 dkg friss gomba
75 dkg nyúl
½ csokor finomra vágott petrezselyem
½ csokor finomra vágott kapor
2 db keményre főzött tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először 50 dkg lisztből elkészítjük a pirogtésztát.

2. A nyúlhúst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd a hússal együtt a forró olajban megpirítjuk. Kevés vizet öntünk rá, és a húst fedő alatt puhára pároljuk.

3. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés forró olajban megpirítjuk.

4. A puhára párolt húst megdaráljuk, hozzáadjuk a sült gombát, a felaprított tojást és a zöldfűszereket, megsózzuk, borsozzuk.

5. Egy nagy pirogot, vagy több kis pirozskit készítünk, forró olajban kisütjük.

Orosz kelt tészta

Kép nélkül
4 dkg élesztő
50 dkg liszt
2.5 dl tej
2 teáskanál kristálycukor
1 csipet
15 dkg margarin vagy
15 dkg vaj

1. Az élesztőt fél csésze langyos tejben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.

2. A liszt felét nagy tálba szitáljuk, az élesztős keveréket fakanállal belekeverjük, kovászt készítünk.

3. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 60 percen át kelesztjük. A kovásznak mintegy a kétszeresére kell dagadnia.

4. A tojássárgáját a vajjal krémesre keverjük, hozzáadjuk a sót és a maradék tejet, majd a kovászhoz öntjük, az egészet sima masszává összedolgozzuk.

5. A tetejére szitáljuk a maradék lisztet, és a tésztát belisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad, közben esetleg kevés lisztet vagy vizet, illetve tejet adunk hozzá.

6. A kész tésztát a konyharuhával újból letakarjuk, és meleg helyen további 60-120 percen át kelesztjük.

Nyúlhússal és gombával töltött pirog
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Nyúlhússal és gombával töltött pirog
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
twitter