Serpenyős sertéshús brokkolival

| , Szójacsírás sertésragu receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős sertéshús brokkolival
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg tisztított szójacsíra
40 dkg vékonyra szeletelt cha siu
6 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 evőkanál mirin
1 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
2 szál Julienre vágott sárgarépa
1 evőkanál friss, finomra vágott gyömbér
3 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A lángot közepesre mérsékeljük, beletesszük a hagymát, és 3-4 percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a sárgarépát, brokkolit, újhagymát, gyömbért, a fokhagymát, és 4-5 percig sütjük, közben ide-oda forgatjuk a hozzávalókat, hogy jól elkeveredjenek.

3. Erős lángon újra felhevítjük a wokot, és beletesszük a húst. Állandóan keverjük, amíg a hús összekeveredik a zöldségekkel, és felmelegszik.

4. Ráöntjük a szójaszószt és a mirint, és addig forgatjuk, amíg a mártás mindenütt éri a húst. A woknak elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a mártás kissé besűrűsödjön, és üvegesen csillogjon. Beledobjuk a szójacsírát, ízlés szerint sózzuk, és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Rizstésztát (cérnametéltet) adunk hozzá, és azonnal tálaljuk.

Serpenyős sertéshús brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős sertéshús brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek