Fogoly tejfölben

Kuropatka v szmetane

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fogoly tejfölben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl tejföl
4 db konyhakész fogoly
vagy
4 kisebb konyhakész fácán
1 dl víz
1 kisebb szál fehérrépa
5 evőkanál vaj
4 nagyobb sárgarépa
2 evőkanál liszt
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A foglyokat hosszában kettévágjuk, erősen bedörzsöljük sóval és borssal.

2. 3 evőkanál vajat felforrósítunk, és a húst, adagonként, minden oldalán megpirítjuk.

3. A hagymát finomra, a sárga- és a fehérrépát apró kockákra vágjuk, a maradék vajban megsütjük, majd azonnal sózzuk, borsozzuk.

4. A fél foglyokat beletesszük a sült zöldségbe. A tejfölt vízzel és a liszttel jól összekeverjük, a húsra öntjük.

5. A húsos-zöldséges keveréket kis lángon kb. 60 percen keresztül pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Fogoly tejfölben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3069 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Fogoly tejfölben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
ételfotó